Strafrecht

Het is belangrijk om in een vroeg stadium in een onderzoek juridische bijstand in te roepen van een advocaat. Justitie heeft een heel apparaat tot zijn beschikking en heeft in veel gevallen geen ander doel dan de zaak “rond” te krijgen. Een verdachte heeft in dit proces veel rechten. Het is belangrijk dat u van deze rechten op de hoogte bent en hier eventueel gebruik van maakt. Verder is het in veel gevallen noodzakelijk om onderzoek te (laten) doen naar ontlastend bewijs.

Indien u een dagvaarding heeft ontvangen dat is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een advocaat vindt die u bijstaat. Uw strafrecht advocaat heeft dan de tijd om uw verdediging goed voor te bereiden. Een dagvaarding is een officiële brief van de Officier van Justitie (OvJ) waarin u als verdachte wordt opgeroepen om bij een rechtbankzitting aanwezig te zijn. Op de voorkant van de brief kunt u lezen waarvan de Officier van Justitie u verdenkt. Ook staat op de voorkant waar en wanneer de zitting zal plaatsvinden. Iedereen heeft het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Dit kost niet meer dan strikt noodzakelijk. Wij helpen u namelijk ook graag op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd of pro deo).

Heeft u een dagvaarding ontvangen of heeft u vragen over uw strafzaak? Neem vrijblijvend contact met ons op. Mail hiervoor naar info@nobeladvocatuur.nl of bel naar 0031(0)5387355.

Contact

Nobel Advocatuur
Parklaan 3
3016 BA Rotterdam
t +31(0)88-5387355
f +31(0)88-5387356
Kvk-nummer: 51208784

Call Now Button